Aandachtspunten isolatie

Isolatie is een belangrijk onderdeel van uw huis. Het nadeel van isolatie is echter dat u het niet ziet. Als u langs een huis rijdt, kan u denken: wat een mooi huis. Hiermee bedoelt u natuurlijk dat het huis er qua design mooi uitziet. Iets wat u nooit zo met het blote oog kan zien, is hoe het met de isolatie is gesteld.

Toch is de isolatie erg belangrijk. Voor uw huis en voornamelijk voor uw portemonnee. Wat betreft isolatie zijn er daarom enkele aandachtspunten. Deze aandachtspunten staan hieronder aangegeven.

Huis kopen

Als u van plan bent een huis te gaan kopen, let u voornamelijk op hoe een huis er uit ziet. Het is echter aan te raden om ook over de isolatie vragen te stellen. Stel altijd aan de makelaar de vraag hoe het met de isolatie gesteld is.

Het is namelijk voor uw portemonnee heel goed als de isolatie perfect geregeld is. Daarnaast zit u er gewoon een stuk fijner bij!

Keuze

Als u net een huis heeft gekocht, is het handig om de isolatie bij te werken. Dat wil zeggen: in oudere huizen is bijvoorbeeld de isolatie in de spouwmuur niet vanzelfsprekend.

In deze gevallen moet u dus de isolatie aan laten leggen. U heeft hiervoor de keuze uit meerdere soorten isolaties:

Bedenk vooraf goed welke isolatie u aan gaat laten leggen. De ene isolatie werkt namelijk beter dan de andere isolatie. Er kan wel voorzichtig worden gesteld dat de spouwmuur isolatie het beste werkt. Deze zal u het meeste geld besparen.

Advies

Vraag altijd aan een gespecialiseerd bedrijf om advies met betrekking tot de isolatie. Deze bedrijven hebben er veel verstand van.