Dakisolatie

Het is begin januari, u geniet van uw laatste vrije dag voordat u weer aan het werk moet. Het is een zondagavond en u zit lekker tv te kijken. De temperatuur begint al flink te dalen, dus zet u de verwarming aan. U voelt de warme lucht, maar u voelt de warme lucht na een tijdje ook weer wegtrekken.

Als dat het geval is, dan klopt er iets niet met uw isolatie in uw huis. De kans is groot dat dit aan de dakisolatie ligt. Hieronder zoomen we verder in op het fenomeen ‘dakisolatie’. We bespreken wat het is, wat de voordelen zijn en hoe dit aangelegd wordt.

Wat is het? Met dakisolatie zorgt u ervoor dat de warme lucht niet via het dak kan ontsnappen. Door gebruik te maken van isolerende materialen onder uw dak is het mogelijk om die lucht daar tegen te houden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van isolerende platen of schuim. Dakisolatie is zowel aan te leggen op schuine daken als op platte daken. Het is daarnaast ook mogelijk om dakisolatie in uw zoldervloer aan te leggen.

Voordelen

De voordelen van dakisolatie liggen in het verlengde van de voordelen van normale isolatie. Door dakisolatie zult u flink wat geld besparen op uw energierekening.

Daarnaast ontstaan er door dakisolatie minder temperatuurwisselingen in uw huis. Dit is alleen maar goed voor uw gezondheid. Als er veel temperatuurwisselingen zijn, kunt u sneller verkouden worden.

Tot slot; bij dakisolatie heeft u de keus waar u de isolatie plaatst. Dit kan zowel aan de binnenzijde van het dak zijn als aan de buitenzijde van het dak. Dit is wel terug te zien in de kosten voor het aanleggen.  Bekijk ook de mogelijkheden van het isoleren van de dakkapel: dakkapel prijzen.

Aanleggen

Het aanleggen van de dakisolatie is een arbeidsintensieve klus. Dit komt doordat het dak niet zo makkelijk te bereiken is. Het is daarom niet aan te raden om dit zelf te doen. Huur een bedrijf in dat hierin gespecialiseerd is!