Gevelisolatie

De gevel van uw huis is een element dat vaak vergeten wordt. Het heeft echter zeer nuttige functies. Enerzijds bepaalt het voor een groot gedeelte de uitstraling van uw huis. Als u een ouderwets huis heeft, is de kans groot dat hierbij een ouderwetse gevel als beste past. De gevel is echter zeer belangrijk voor de uitstraling van uw huis. Dit wordt door veel mensen vaak vergeten of ondergewaardeerd.

De gevel heeft daarnaast nog één andere functie. Die functie wordt hieronder besproken en daarbij komt de gevelisolatie ook aan bod. Tot slot volgen de voordelen van gevelisolatie ook nog.

Functies

De functie van gevelisolatie is ook het beschermen van uw huis. Uw huis staat altijd in de open lucht en is dus een prooi voor alle weersomstandigheden. Een zware storm, zware regenbuien, zware sneeuwval; een huis moet overal tegen kunnen. Hierbij speelt de gevel een hele belangrijke rol. De gevel vangt deze krachten namelijk op.

Een gevel kan worden versterkt door isolerend materiaal. Hierdoor kan het de krachten beter opvangen maar het houdt hierdoor ook de warmte in uw huis. Gevelisolatie heeft dus meerdere functies in feite.

Bij gevelisolatie is het mogelijk om de isolerende materialen in de binnenmuur te plaatsen, in de spouwmuur (de tussenliggende muur) of in de buitenmuur. Wat voor u het beste is? Daarover kunt u het beste advies vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Bekijk ook: dubbelglas.

Voordelen

De voordelen van gevelisolatie zijn voornamelijk in het kostenplaatje te zien. Door de muren te isoleren, kan de warmte veel beter in het huis worden gehouden. Hierdoor hoeft de kachel niet opnieuw gestookt te worden.

Daarnaast bent u door de verschillende opties vrij u in uw keuze. Het is namelijk mogelijk om de isolatie in de buitenmuur, in de spouwmuur of in de binnenmuur te plaatsen. Het is maar net wat u wenst!