Gezondheid en isolatie

Isolatie biedt vele voordelen. Het voordeel dat het vaakst naar voren komt is de besparing op de energiekosten. Door isolatie is het namelijk niet mogelijk voor de warme lucht om naar buiten ontsnappen. Daarnaast is het voor de koude lucht ook niet mogelijk om het huis binnen te dringen.
Dit is het belangrijkste voordeel van isolatie dat altijd genoemd wordt.

Er is echter nog één groot voordeel. Dat voordeel wordt helaas vaak vergeten. Wij bespreken dit grote voordeel hieronder uitgebreid.

Verkouden

Als u op een koude winteravond tv zit te kijken, is het fijn als u het lekker warm heeft. Of in ieder geval niet kou zit te kleunen. sadfNa een tijdje voelt u echter de warmte wegtrekken. U voelt wat koude lucht en na een tijdje komt er weer warmte lucht. Dit klopt niet.

Het wijst er waarschijnlijk op dat uw isolatie niet meer goed werkt. Er komen namelijk nieuwe luchtstromen vanuit buiten. Dit veroorzaakt zogeheten temperatuurswisselingen. Het grote nadeel van temperatuurswisselingen is dat het niet goed voor uw gezondheid is.

Door de temperatuurswisselingen kan u namelijk een flinke verkoudheid oplopen. U moet dit met het volgende vergelijken: als het buiten sneeuwt, is het niet handig om in een sauna te zitten en vervolgens in uw zwembroek op straat te gaan lopen. De verschillen in temperatuur zijn namelijk erg groot. Hier kan uw lichaam niet goed op reageren. Dit geldt eveneens voor de temperatuurwisselingen in uw huis.

Advies

Om uw gezondheid te waarborgen, is het noodzakelijk dat de isolatie van uw huis goed geregeld is. Vraag daarom aan een gespecialiseerd bedrijf om dit voor u te regelen. Er bestaan in Nederland vele bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het isoleren van huizen. Maak gebruik van deze bedrijven. Het zal u wat geld kosten. Dit geld zult u hoe dan ook terugverdienen door de lagere energiekosten. Daarbij komt ook nog het feit dat uw gezondheid minder risico loopt.