Glasisolatie

Als u op een koude winteravond binnen zit, wilt u het natuurlijk lekker warmpjes hebben. Hiervoor is tientallen jaren geleden de verwarming uitgevonden. De verwarming zorgt ervoor dat uw huis lekker warm van binnen wordt. Hoe warm? Dat kunt u helemaal zelf bepalen.

Het is echter mogelijk dat deze warmte uit uw huis kan ontsnappen. Hierdoor zijn er op allerlei plekken isolerende materialen aan te brengen. Denk hierbij aan de vloer, aan de kruipruimte, aan het dak en aan de spouwmuur. Een optie die veel over het hoofd wordt gezien is de glasisolatie. Een huis heeft namelijk altijd ramen en een raam bestaat uit glas.

Hieronder bespreken we meer met betrekking tot de glasisolatie. Wat is het en wat zijn de voordelen?

Wat is het?

De glasisolatie is een effectieve manier om uw huis te beschermen tegen koude lucht. Het is echter niet mogelijk om op een glasplaat bepaalde isolerende materialen aan te brengen. Daarom zijn er in de afgelopen jaren meerdere glassoorten op de markt gekomen die goed isoleren.
Zo is er momenteel bijvoorbeeld HR glas, HR+, HR++ glas en HR+++ glas.

Wat een grote rol bij deze glasplaten speelt, is de isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt met de letter ‘U’. Hoe lager dit getal, hoe beter de glasplaat isoleert.

Voordelen

Het grote voordeel van glasisolatie is terug te vinden in de manier van aanleggen. Als u dakisolatie aan wil leggen, zullen wellicht uw dakpannen er af moeten of andere moeilijkheden. Als u kruipruimte isolatie aan wil leggen, moet u onder het huis gaan. Bij glasisolatie is het gewoon een kwestie van een nieuwe glasplaat kopen en deze in het kozijn plaatsen. Simpeler kan bijna niet en dat is het grote voordeel van glasisolatie.

Daarnaast is glasisolatie natuurlijk goed voor uw portemonnee doordat er minder warme lucht gestookt hoeft te worden.