Kruipruimte isolatie

Een onderdeel van uw huis wat nooit wordt gezien, is de kruipruimte. De kruipruimte is een ruimte onder uw huis waarin allerlei toepassingen geplaatst kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leidingen voor uw water en elektra. Deze leidingen hebben daar de ruimte en liggen daar veilig.

De kruipruimte is echter wel gevoelig voor wat narigheden. Het is daarom mogelijk om de kruipruimte te isoleren. De isolatie van de kruipruimte wordt hieronder verder besproken. Er wordt gekeken naar: wat is kruipruimte isolatie en wat zijn de voordelen van kruipruimte isolatie?

Wat is het?

Onder uw huis heeft u een ruimte waar niks gebeurd. Het is de kruipruimte. In de kruipruimte liggen allerlei leidingen en dergelijke. De kruipruimte is te bereiken door de luiken. Vaak ligt er sowieso één luik bij uw voordeur.

De kruipruimte ligt echter vlak onder uw vloer. Op het moment dat de kruipruimte vochtig wordt, ontstaat er schimmel. Deze schimmel kan de conditie van uw vloer en daarmee uw hele huis aantasten.

Daarnaast is de lucht in de kruipruimte vaak erg koud. Dit komt doordat er logischerwijs geen verwarming aanwezig is. Dit heeft als gevolg dat de koude lucht door de vloer heen een kamer in kan komen. Door de bovenkant van de kruipruimte te isoleren, is dit echter mogelijk. De koude lucht kan hierdoor onder geen beding uw kamer in komen.

Voordelen

Door van kruipruimte isolatie gebruik te maken profiteert u van enkele voordelen.

Allereerst; de kans dat de schimmel uw huis aantast is geminimaliseerd tot een heel klein risico. Door de kruipruimte isolatie kan de schimmel namelijk maar lastig ontstaan.

Daarnaast is de kruipruimte isolatie erg goed voor uw portemonnee. De kruipruimte isolatie is een erg effectief middel om de temperatuur in uw kamer op de juiste hoogte te houden.