Spouwmuurisolatie

Er zijn vele manieren om uw huis te isoleren. Dit kan door middel van de vloer te isoleren door gebruik te maken van vloerisolatie of kruipruimte isolatie. Het is ook mogelijk door het dak te isoleren met behulp van de dakisolatie.

Een van de meest interessante vormen is echter de spouwmuurisolatie. Allereerst is het handig om te weten wat een spouwmuur is. Uw huis heeft een buitenmuur en een binnenmuur. Tussen deze twee muren zit nog één muur; de spouwmuur. Dit is een dunne muur die is vochtwerend is. Hierdoor kan de vocht uw huis niet binnentrekken. Het nadeel van een spouwmuur is echter dat deze niet goed isoleert. Dit heeft een nadelig effect op uw energierekening.

Hieronder wordt dieper ingezoomd op wat spouwmuur isolatie is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is het?

Bij spouwmuur isolatie worden er kleine gaatjes in de buitenkant van uw muur geboord. Via deze gaatjes kan er met behulp van een handige boor het isolatiemateriaal naar binnen worden geduwd.

Door de isolatie in uw spouwmuur aan te brengen, kan de warme lucht veel minder makkelijk ontsnappen. Daarnaast heeft de koude lucht van buiten af veel minder kans om uw huis binnen te dringen.

Voordelen

De laatste jaren zijn gigantisch veel mensen bezig met het isoleren van de spouwmuren. Het is gigantisch in trek en dit heeft zo zijn redenen.

Spouwmuur isolatie is namelijk de meest effectieve manier van isolatie. Het werkt heel goed. Dat is voornamelijk te danken aan de positie die het inneemt. Naast de effectieve manier is het ook een hele simpele manier. Het is namelijk heel simpel om aan te brengen. Het enige dat hiervoor gedaan moet worden, is het boren van wat gaatjes in de buitenmuur.
Dit heeft als grote voordeel dat de kosten voor het isoleren van de spouwmuur heel erg meevallen.